Karácsonyi és más novellák

Mi ez a novella?

2015. november 29. - Szoke_Kiss_Marton

Miről szól a karácsony?

A szeretet, az összetartás ünnepe, amikor egy pillanatra megpihenünk, odafigyelünk a szeretteinkre, az élet apró csodáira, amik máskor elrobognak mellettünk, a mindennapi stressz és rohanás következtében.

Neked ismerős? Mert nekem legtöbbször inkább arról szól, hogy már 1-2 hónappal előtte elkezdem keresni a megfelelő ajándékokat, hogy időben befejezzem a vásárlást, de végül mindig vaskos késésbe kerülök a terveimhez képest. Hogy már novemberben felbukkannak a weboldalakon és a tv-csatornákon a karácsonyi hirdetések “Tegye emlékezetessé személyi kölcsönnel a karácsonyt”, hogy a plázák karácsonyfa díszekbe, meg csiricsáré díszkivilágításba öltöznek. Az ünnep közeledtével mindenki egyre stresszesebb, maratoni shoppingfutást hajt ki magából az utolsó pillanatokig, 24-ére meg már csak azt kívánja az ember, hogy ne égjen oda a karácsonyi vacsora és hogy este felé le tudjon ülni egy pár órára nyugodtan úgy, hogy másnap nincs munka.

Na ez a novella nem erről szól. Szerettem volna írni egy érdekes, kedves történetet, amit a karácsony hangulata leng körbe, a jóleső várakozásé, azé a meleg érzésé, amiről néha azt hisszük, csak a filmekben létezik. Egy apró ajándéknak szánom, ami advent vasárnaponként és szenteste reggelén kerül kibontásra (mint egy adventi kalendárium, öt ablakkal), és ami talán az ünnep közeledtével hozzájárul ahhoz, hogy egy csipetnyivel több karácsonyi hangulat legyen bennünk az utolsó nagy rohanások közepette.

Remélem, hogy sikerül neked örömet szereznem ezzel a történettel, én mindenesetre nagyon élveztem elmesélni Luca legkülönlegesebb karácsonyi kalandját.

 

>>          Első fejezet          <<

A bejegyzés trackback címe:

https://karacsonyinovella.blog.hu/api/trackback/id/tr558102684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása